2014-2016

YOZ, història natural


La fascinació per donar una altra aparença als éssers i formes que m’envolten amb tan sols la llum, és un repte que evoluciona constantment en els meus pensaments. Experimentar amb els materials orgànics més propers que passen desapercebuts per atorgar-los un valor… així comença YOZ; un viatge cap a un univers fantàstic construït dins del món real, on l’evolució de les formes es transmet a través de la llum.

«YOZ» és una història que narra la teoria de l’evolució natural a petita escala. El principi d’una passejada per un bosc es transforma en alguna cosa màgica al moment que cau un meteorit, esquinçant la pell de la fotografia; obrint una ferida que emana llum i transmet energia a aquests elements naturals que ningú veu però formen part del tot.

El contagi de llum és fugaç.

Es propaga per branques, pedres, terra, fulles… elements que cobren un nou sentit; objectes corrents que es muden cap al misticisme. Tot muta a gran velocitat, la matèria s’evapora; es fragmenta en minúsculs punts de llum traspassant l’horitzó de successos.

Passada la línia de la imaginació i de la realitat, divagant en la nova dimensió, redescobrim la complexitat d’uns elements carregats de luminescències.