2013-2014

Pla(neta) sobre pla


Pla(neta) sobre pla és una reflexió que pretén qüestionar la veracitat de les notícies infiltrades o creades sense bases ni fonaments als medis científics, tant siguin rigorosos com de dubtosa reputació.

Començat per l’experimentació vinculada a una imatge personal d’un treball inacabat i a l’hora inalterable, transmuta la visió bidimensional clàssica cap a un relleu inexplicat. Un fet quasi casual que demana respostes, exigeix reafirmació escodrinyant idees que l’atorguin d’identitat.

La cartografia de l’espai induït són llocs amb constància, afirmant una realitat per la visió directa que s’ha pres sobre el terreny a partir d’un robot espacial (Schiner III V.A.) enviat a finals dels 90 a una missió especial: trobar aigua en un nou satèl•lit descobert a Júpiter.

Una missió en coberta organitzada per l’agència espacial internacional amb còmplices de tots els països des que es va localitzar el satèl•lit l’any 1987 i destapada a partir d’una fotografia trobada al despatx de la descobridora, emmarcada modestament a sobre d’una tauleta.

Tirant del fil, es destrama l’organització posant en públic el cor d’operació: la troballa d’una zona repleta de llacs clarament topografiats, fotografiats i analitzats… amb la sorprenent notícia de la identificació de formes orgàniques que obren nous interrogants.